PART


Part på en pony eller en hest


Der er mulighed for at få part på rideskolens heste og ponyer, men hvad vil det sige at have part?

 

Når man har part, rider man en weekend dag uden undervisning og mindst en hverdag på et hold. Der er både mulighed for spring- og dressurpart. For at have en springpart, skal man have mindst en undervisningstime i dressur på hold om ugen udover springningen om onsdagen.

 

Når man har part får man også mulighed for at stille op til vores pinsestævne, høststævne og stævner på de andre omkring liggende rideklubber.

 

Hvis man er klar, og gerne vil med ud til udestævner, skal man meldes ind i NSR (Nordsjællands Sportsrideklub) det koster et årligt kontingent. At deltage i udestævner,  kræver desuden deltagelse af forældre, da børnene og deres ponyer skal følges til stævner af en voksen, der skal gå med dem, ved siden af hestene. Heste er et levende dyr, og kan reagere meget pludseligt og uforudsigeligt, der er derfor ingen børn der får lov at tage alene af sted til stævner eller på skovture.


At have part indebærer at man er klar til at skulle klare sig selv med hesten, og at man har "ansvaret" for at soignere hesten/ponyen og dens seletøj, som skal pudses for at holdes ved lige. I weekenden er der ikke er noget undervisning, men der vil altid være nogen på gården, til at hjælpe med det der nu lige skulle opstå. Det er dog meningen at man selv klarer det hele. Det er også her rytterne rigtig har tid til at hygge sig både med hesten og med hinanden.


Hvis du er interesseret i en part, så snak med enten Sinne eller din underviser om hvilken hest/pony der er ledig og nærmere derom.